Sidvisningar

lördag 14 januari 2012

Fin dag med sol, promenad och nybakad Focaccia.

I morse blev det en långpromenad med fina L i vintersolen. Kallt var det men skönt. När jag kom hem blev det en stund i soffan framför Vinterstudion. Sedan fick jag idéen att baka Focaccia. Nybakad Focaccia är så underbart gott och doftar ljuvligt.
I kväll blir det mys med mannen och troligen tacos att äta. Håller alla mina tummar för att det ska gå bra för älskling på dagens tennistävling. Hoppas även att matchen blir kort så att han inte kommer hem allt för sent...

Väldens godaste och enklaste Focaccia:
50 g jäst
6 dl ljummet vatten
1 dl god olivolja
4 msk honung
1 msk flingsalt
ca 14 dl vetemjöl
Blanda jäst och fingervarmt vatten. Häll sedan i övriga ingredienser, gärna i bakmaskin. När allt är blandat till en deg (behöver ej vara helt fast), låt jäsa i 35 min. Förbered en bakplåt med bakplåtspapper. Häll lite olivolja på bakplåtspappret samt flingsalt i önskad mängd. När degen jäst häll ut den på plåten och tryck ut jämt. Häll lite olivolja på ovansidan av degen och strö ytterliggare lite flingsalt på. Man kan även stopppa ner oliver eller strö rosmarin över degen. Jäs utbakad i 30min. Grädda i ugnen i ca 10 minuter på 220-250grader.

1 kommentar: