Sidvisningar

söndag 8 juli 2012

Recept på frukostbullar.

Här kommer receptet på de (enligt mig & mannen) väldigt goda frukostbullarna jag bakade i går.

Solrosbullar med rågmjöl & dinkel. Ca 12 st.

25 g jäst
1 msk honung
1 tsk salt
5 dl ljummet vatten
1 dl solrosfrön
4 msk linfrön
1 dl havregryn
3 dl dinkelmjöl med fullkorn
2 dl grovt rågmjöl
4-5 dl vetemjöl
Ett ägg till pensling
Solrosfrön till garnering

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke, häll på lite av vattnet och rör ut jästen i det. Slå över resten av vattnet.
2. Tillsätt honung, salt, solrosfrön, linfrön och havregryn. Blanda.
3. Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta ihop till en kladdig deg.
4. Låt jäsa under bakduk i ca. en timme.
Sätt ugnen på 250 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
5. Ta upp degen på mjölat bakbord och tryck ut den lite. Skär/dela i ca. 12 fyrkantiga bitar och lägg dem på plåten.
6. Låt jäsa i ytterligare 10-15 minuter under bakduk.
7. Pensla med uppvispat ägg och strö över solrosfrön.
8. Grädda mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter.
Låt dem kallna på galler och täck med en handduk.
Lycka till! Hoppas det ska smaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar